Sokáig váratott magára, de végül elkelt

Aston Martin. Egy mindent elmondó márkanév az autó világban, és talán a megvásárolható legszebb (még ha nem is a legolcsóbb) sportautó gyártója. Nem rég jelentették be a Newport Pagnellen, hogy először a futószalagról 55 éve leguruló Aston Martin fojtatja DB5 kocsijának a gyártását limitált számban, összesen 25 darabot gyártanak és szállítanak, azonban rejtőzik egy még ritkább Aston Martin a lepel alatt, ami mellesleg megvásárolható…

Aston Martin V12 Zagato

Még 2011-ben, a DB4GT Zagato 50.-ik évfordulójának alkalmából, az Aston Martin bemutatta a V12 Zagato prototípusát a Concorso d’Eleganza d’Este-n, ami később megnyerte a legdizájnosabb protótípus díjat (Design Award for Concept Cars).Később legyárotottak 64 darabot. Mindegyik Aston Martin különleges exluzivitását tekintve, de ez annál „különcebb”.

Zagato belülről

A képeken látható kocsi a bemutató darabot jelenítik meg, amit a bemutató esten hoztak nyilvánosságra a potenciális vásárlók érdeklődésének felkeltése végett. Azonban míg a legyártott 64 kocsi alumíniumból és karbon készült, a képeken látható tisztán csak alumíniumból. Ez a jobbkormányos autó 2016-ig az Aston Martin tulajdonában volt, de egy fanatikus Aston Martin gyűjtő meggyőzte őket hogy adják el neki. Megegyeztek és a kocsit már csak üzembe kellett helyezni.

Üzembehelyezés

Először is a Titanium Zöld festés utat engedett egy sokkal tradicionálisabb színnek: AM Verseny Zöld, a belsejét is csaknem teljes újra építtek, a mérnökök feltúrbózták egy 5.9-literes V12-vel hogy a standard kocsi lóerejét meghaladva 510 bhp-t (lóerő)érjenek el. Nincs mire panaszkodni egy 510 lovas autónál, de nem ám! A rendszám a motorháztető alatt megmaradt, nem hagyva kétséget a Zagato történetéről.


Sok új dizájn elemet is tartogat ám az Aston, mint például a ‘Double Bubble’ tető és egy rövid kis kiállás a lökhárító alatt amit akár hívhatnánk a Zagato védjegyének, de itt még nincs vége. A párnákat és üléseket kézzel varrott bőr tesz egyedivé,ami szintén külső borításként szolgál a kocsi egész belterében. Egyediségét hangsúlyozva egy kis bőr borított könyvet is kapott a tulajdonos, ami tartalmazza a Zagato történelmét.

Az eleganciáját még jobban kiemeli a Zagato jelvény(még ha nem is olyan szép), és hogy egy kis segítséget adjunk mekkora is az autó értéke, az oldal amely  híres bemutató kocsikkal foglalkozik nem mutat irányárat és ez is csak a kuriózum Aston Martin hatalmát jelenti. De abban biztosak lehetünk hogy a tulajdonos egy nagyon szerencsés fickó!